Berita

PERTANDINGAN CYBERSAFE IN SCHOOLS 2018

Tahniah dan syabas kepada Ummi Aniqah (2UK) atas kejayaan memenangi pertandingan kategori individu CyberSafe di Sekolah 2018 anjuran KPM, BTP dan Digi Telekomunikasi. Sebagai pemenang umi menerima ‘certificate of achievement’ daripada BTP, Google Malaysia dan Digi serta beg kalis air.

PENDAKWAH MUDA NEGERI PERLIS 2018

21 Nov. 2018, SMKAP melakar kejayaan manis sebagai penutup tirai persekolahan 2018 apabila dinobatkan JOHAN Pencarian Bakat Pendakwah Muda Negeri Perlis 2018. Pendakwah Muda  Nur Ainaa Najihah Hasfizal Affendy & Pembantu Multimedia: Nor Shuhada Shafiee memukau juri dan penonton dengan persembahan mantap dan menusuk jiwa di Dewan SK Pendidikan Khas. Sekalung penghargaan dan syabas kepada Jurulatih Saringan: Usth Aizatul Fitrah dan Jurulatih Final: Usth Zainah Abdullah. Semoga butir-butir permata SMKAP akan terus bergemerlapan di serata pelusuk dunia.

KEJOHANAN SENI BELA DIRI TAEKWANDO PERINGKAT KEBANGSAAN

Tahniah dan syabas kepasa Nur Ameera Farhana bt Narla (1SK) kerana telah mendapat pingat GANGSA dalam Kejohanan Taekwando (MTA) Jemputan Kebangsaan Piala YB Senator Dr Radzi Jidin dan Kejohanan Seni Bela Diri Zon Pantai Timur yang telah diadakan di Dewan Majlis Daerah Ketereh Kota Bharu Kelantan pada 16 – 17 November 2018.

PERTANDINGAN BAHASA BERIRAMA SEKOLAH MENENGAH SEMPENA JERAYAWARA GERAKAN DEKAD BAHASA KEBANGSAAN ZON UTARA 2018

Pada 12 Nov. 2018 bertempat di Pepustakaan Awam Negeri Kedah. Alor Setar Kedah telah berlangsung Pertandingan Bahasa Berirama Sekolah Menengah anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka Wilayah Utara, Perpustakaan Awam Negeri Kedah dan Jabatan Pendidikan Negeri Kedah. Alhamdulillah, SMKAP sebagai wakil tunggal dari Perlis tidak menghampakan apabila berjaya mendapat NAIB JOHAN dan membawa pulang sijil serta hadiah berupa wang tunai RM600.00. Syabas dan tahniah kepada anak-anak SMKAP serta guru-guru yang terlibat.

KARNIVAL STEM KPM PERINGKAT NEGERI PERLIS

Alhamdulillah..SMKAP Alawiyah berjaya mendapat beberapa kemenangan dalam Karnival STEM Peringkat Negeri Perlis yang telah diadakan pada 9 November 2018 di SMK Arau.:

1. Johan Roket Air Kategori Payung Terjun

2. Naib johan projek digital stem

2. Ketiga Roket Air Kategori Sasaran Dlm Karnival STEM KPM Peringkat Negeri Perlis 2018

Majlis Graduasi dan Anugerah Permata 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Alhamdulillah…. Majlis Graduasi dan Anugerah Permata 1 telah berlangsung dengan penuh meriah pada 23 April yang lalu. Majlis telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Ustaz Wan Ramdzan bin Wan Mamat, Timbalan Pengarah PIPA, Bahagian Pendidikan Islam KPM mewakili Tuan Pengarah BPI. Tutur hadir ialah Ustaz Mohamad bin Ghani, Ketua Sektor, Sektor Pendidikan Islam, Ustaz Ahmad Nordin bin Awang dan YDP PIBG Tuan Haji Mohd.  Sokri bin Haji Hussin. Sekalung tahniah kepada semua penerima sijil graduasi dan penerima anugerah permata yang terdiri daripada pelajar cemerlang PMR, SPM dan STPM 2013 serta guru-guru yang cemerlang sepanjang tahun 2013.  Anugerah berprestij iaitu Anugerah Tokoh Sumur dianugerahkan kepada Raja Hanisah binti Raja Sulaiman, Anugerah Srikandi Az-Zahra dinobatkan kepada Nurul Fitriyah binti Omar dan Anugerah Yayasan Tuanku Syed Putra dianugerahkan kepada Siti Nur Auni binti Rohimi.  Tuan Timbalan Pengarah juga telah merasmikan Laman Web Sekolah. http://www.smkap.edu.my. Majlis tamat pada pukul 12.00 tengahari dan seterusnya satu perjumpaan diadakan bersama Yang Berbahagia Ustaz Wan Ramdzan bersama guru dan staf sekolah di  Dewan Sibawayh pada jam 12.30 t/hari.

Program Korban dan Sambutan AidilAdha 2013

[portfolio_slideshow]   

Program Korban dan sambutan Hari Raya AidilAdha 1434H telah diadakan dengan meriahnya pada 17 Oktober 2013.

TAHNIAH….SEKOLAH KLUSTER KECEMERLANGAN

TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA SEMUA WARGA SMKA (P) KANGAR ATAS PENGIKTIRAFAN SEBAGAI SEKOLAH KLUSTER KECEMERLANGAN. SEMOGA ATAS SEGALA USAHA DAN KERINGAT WARGA SMKAP TERMASUK PIBG SENTIASA DIBERKATI DAN DIREDHAI OLEH ILAHI. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PIHAK YANG TELAH MEMAINKAN PERANAN SECARA LANGSUNG DAN TIDAK LANGSUNG BAGI MENCAPAI KEJAYAAN INI. SEKIAN JUTAAN TERIMA KASIH.

Translate »
powered by rekommend.io