Anugerah Kualiti Pendidikan Islam 2017

Pada 12 Ogos 2017 Sektor Pendidikan Islam Jabatan Pelajaran Negeri Perlis telah mengadakan Anugerah Kualiti Pendidikan Islam yang telah dirasmikan oleh Dr. Hj Azhar bin Hj Ahmad, Pengarah Bahagian Pendidikan Islam di SMKA Arau. Dalam majlis tersebut SMKAP telah dianugerahkan Sijil Anugerah Kualiti bagi subjek Pendidikan Al-Quran dan As-Sunah serta Pendidikan Syariah Islamiah bagi pencapaian terbaik SPM 2016. SMKAP juga mendapat Anugerah Iklim Dinie terbaik kategori SMKA/SABK/KAA. Tahniah kepada  guru pendidikan Islam dan semua guru atas kerjasama mewujudkn iklim dinie di smkap dan gps tertinggi PQS dan PSI. Tahniah dan syabas kepada Tuan Pengetua, Pn, Hjh Shabariah bt Othman atas Anugerah Khas Pengetua dan juga kepada semua guru-guru yang menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang bagi tahun 2016. Teruskan kualiti dan kecemerlangan kalian untuk memartabatkan SMKAP di peringkat tertinggi.