KEJOHANAN OLAHRAGA DAN BALAPAN

Alhamdulillah…. Kejohanan Olahraga dan Balapan 2018 telah diadakan dengan jayanya pada 21 & 22 Feb. 2018 di Padang SMK Derma. Perasmian kejohanan telah disempurnakan oleh Timbalan YDP PIBG, En. Tarmizi. Kejohanan pada tahun ini telah dijuarai oleh Rumah Nusaibah (Kuning) manakala Naib Johan telah disandang oleh Rumah Siti Khadijah(Merah). Acara kemuncak iaitu acara tarik tali telah dimenangi oleh rumah Siti Khadijah. Kejohanan pada tahun ini diserikan oleh acara guru iaitu 100m jalan kaki bagi guru perempuan dan 100m larian untuk guru lelaki .Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada pengurusan dan warga SMK Derma keseluruhannya atas kesudian mengizinkan warga SMKAP untuk menjayakan majlis tersebut di padang sekolah mereka. Sekalung penghargaan dan tahniah diucapkan kepada pengurusan, jawatankuasa kejohanan dan warga SMKAP atas kelancaran dan kegemilangan kejohanan tesebut.